Top 100 Vragen

✅ De beste Black Friday Nederland 2020 aanbiedingen en winkels op één site. Black Friday 2020 aanbiedingen, winkels en producten. Bekijk nu!

Black Friday start op 27 november 2020

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De Black Friday Top 100 Vragen

Hier vind je de top 100 vragen over Black Friday. Wordt een echte Black Friday expert en lees over de leukste feiten, aanbiedingen, categorieën, producten en tips.

Uiteraard hebben we ook een Black Friday top 10 categorieën voor je gemaakt. Hier staan de categorieën waar het meeste wordt gewinkeld tijdens Black Friday.

Voor de gene die gelijk willen zien welk product het best verkocht wordt hebben wij een Black Friday top 15 producten gemaakt. Op deze manier ben je gelijk op de hoogte van de beste Black Friday aanbiedingen.

De top 100 vragen

1. Wanneer is Black Friday?

De exacte datum van Black Friday is ieder jaar verschillend maar valt altijd op de dag na Thanksgiving. De afprijzingsperiode is vaak rondom de dag zelf, zo vind je vlak voor en na Black Friday de beste deals. 

In 2019 valt Black Friday op vrijdag 29 november.

Bekijk populaire links

2. Waar komt Black Friday vandaan?

Het is een Amerikaans fenomeen. Over de echte herkomst zijn de meningen verdeeld maar de bekendste is dat het op de dag zelf “zwart ziet van de mensen” op de openbare weg en in de winkels. Veel mensen zijn vrij vanwege Thanksgiving en gaan de deur uit om te shoppen.

Bekijk populaire links

Black Friday geeft winkeliers de kans om, nog voor de nieuwe producten geleverd worden, hun oude collectie voor een lagere prijs aan te bieden. Dat verklaart ook meteen de geweldige drukte tijdens het koopjesfestijn.

Bekijk populaire links

Iedere winkel mag natuurlijk zelf weten of hij of zij mee wilt doen met Black Friday. Het is zeker niet verplicht. Het biedt echter wel een mooie kans om producten die al wat ouder zijn, voor een gereduceerde prijs toch nog te verkopen.

Bekijk populaire links

Niet altijd. Een winkel maakt vaak een selectie van de producten die vervolgens met korting worden aangeboden onder het mom van Black Friday. Het aantal producten verschilt per winkel. De winkelier mag zelf beslissen wat er in de uitverkoop gaat.

Bekijk populaire links

Dit is een vraag met oneindig veel antwoorden. Je zou kunnen zeggen alle producten die er bestaan kans hebben om afgeprijsd te worden tijden Black Friday. Een paar populaire categorieën zijn elektronica, boeken en kleding. Dus je doet er goed aan om onze site goed in de gaten te houden.

Bekijk populaire links

In de meeste gevallen kan dit. Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat de winkel waar jij jouw product gekocht hebt voor een retourbeleid hanteert. Dit kan namelijk tijdens Black Friday verschillen van het normale retourbeleid. Bij sommige winkels kun je afgeprijsde artikelen niet retourneren.

Bekijk populaire links

8. Kan je ook voor Black Friday producten met korting kopen?

Van producten die onder de noemer “Black Friday” verkocht worden kan je er vrijwel altijd vanuit gaan dat hier een fikse korting op zit. Deze korting is wellicht nog niet direct zichtbaar in de dagen ervoor, maar is zeker al bekend bij de meeste winkels. Sommige winkels tonen de kortingen al eerder, maar de meeste pas op de dag zelf. Koop je een week eerder? Dan kan je binnen de bedenk termijn van jouw aankoop het verschil terug vragen.

Bekijk populaire links

9. Hoeveel korting wordt er gegeven tijden Black Friday?

De korting op de producten die worden aangeboden tijdens Black Friday verschilt per winkel maar wijken meestal wel af van andere kortingsperiodes. Winkeliers mogen zelf bepalen hoeveel voordeel zij willen bieden op hun producten en geven doorgaans 20% korting op hun producten.

Bekijk populaire links

Black Friday Playstation 4 Pro electronica Aanbieding Korting Alle Black Friday aanbiedingen op één site
Black Friday Playstation 4 PRO

10. Worden producten expres duurder gemaakt tijdens Black Friday?

Er zijn in het verleden wel een discussies geweest over winkels die hun producten voor de uitverkoop eerst duurder maakten om ze vervolgens met Black Friday af te prijzen alsof het een aanbieding was. Die periode is geweest en wij gaan er nu vanuit dat men hier van geleerd heeft. Hopen we dan maar.

Bekijk populaire links

Black Friday Samsung UHD 4K TV electronica Aanbieding Korting Alle Black Friday aanbiedingen op één site
Black Friday Samsung UHD 4k TV

11. Duurt het langer tijdens Black Friday om mijn retour te verwerken?

Het is inderdaad goed mogelijk dat het iets langer duur om jouw retour te verwerken tijdens deze periode. Dit komt omdat de winkels de grote drukte simpelweg niet aankunnen. Veel winkels vragen uw begrip hiervoor. Het is dan ook verstandig hier rekening mee te houden mocht je een product willen retourneren.

Bekijk populaire links

De verzendkosten die u moet betalen tijdens Black Friday kunnen afwijken maar zijn meestal de normale kosten die de winkel altijd hanteert. Het zo zijn dat een winkelier wil stunten met een “gratis verzending”. Dit is echter helemaal aan de winkelier zelf.

Bekijk populaire links

Als u een product koopt met Black Friday en u wilt het, om wat voor reden dan ook, retourneren? Dan dient u te voldoen aan het retourbeleid van de winkelier waar u het product gekocht heeft. Bij veel winkels kunt u uw producten gratis retourneren. Maar het kan ook zijn dat u zelf de verzendkosten moet betalen. Let hier goed op voordat u een aankoop gaat doen.

Bekijk populaire links

Ja. De dag zelf zoals deze in Amerika omschreven wordt valt altijd op de dag na Thanksgiving. Dit is altijd een vrijdag. De periode daar omheen waarin producten met korting worden aangeboden duurt meestal langer. Deze periode duur vaak een week.

Bekijk populaire links

Ja en nee. Dit verschilt per winkel. Bij veel winkels kan je, net als buiten de sale periode, gewoon achteraf betalen. Bij sommige winkels wordt deze optie uitgeschakeld in verband met de grote drukte. En er zijn ook winkels waar je de mogelijkheid überhaupt niet om achteraf te betalen.

Bekijk populaire links

Nee. De producten die tijdens Black Friday worden verkocht zijn niet ineens anders dan daarvoor. Wel is er een kans dat de producten ouder zijn dan je verwacht omdat veel winkels deze periode gebruiken om hun oude voorraad voor een gereduceerde prijs te verkopen.

Bekijk populaire links

17. Waarom zijn niet alle producten evenveel afgeprijsd tijdens Black Friday?

Welke producten er afgeprijsd worden dat mag iedere winkel zelf weten. Er wordt een selectie gemaakt uit de bestaande voorraad en deze worden vervolgens online of in de winkel goedkoper aangeboden. Nieuwe producten gaan meestal niet in de uitverkoop.

Bekijk populaire links

18. Kopen er ook mensen kerstcadeautjes tijdens Black Friday?

Veel mensen gebruiken Black Friday om alvast flinke kerstinkopen te doen. De decembermaand is al duur genoeg dus kan je hier mooi profiteren van mooie aanbiedingen. Dus hou onze website goed in de gaten voor meer aanbieding van winkels zoals Bol.com en Coolblue.

Bekijk populaire links

19. Worden er ook Playstations verkocht tijdens Black Friday?

Spelcomputers zijn erg populair tijdens Black Friday. Je ziet dan ook veel aanbiedingen die afgeprijsde Playstation deals bevatten. Vaak zijn deze aanbiedingen in combinatie met een spel. Een zogeheten “console bundel” Mocht je nog geen Playstation in huis hebben dan is dit je kans!

Bekijk populaire links

Tijdens deze periode zijn er aanzienlijk meer mensen erop uit om iets te kopen dan normaal. Dit komt niet alleen door de aantrekkelijke prijzen maar ook omdat mensen alvast inkopen doen voor de decembermaand. In het totaal vind ruim 50% van alle online aankopen plaats tijdens Black Friday.

Bekijk populaire links

In allerlei categorieën vind je aanbiedingen met Black Friday. De categorie Elektronica is een erg populaire. Bijna iedereen heeft een televisie, smartphone of computer. Vaak alle drie tegelijk. Het is dan ook zeer aantrekkelijk om een nieuw product aan te schaffen als deze met korting wordt aangeboden.

Bekijk populaire links

Ja. Tijdens deze periode kan het zo zijn dat jouw favoriete geurtje in de uitverkoop gaat. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn, maar de kans is groot. Veel parfumeries doen een groot deel van hun collectie in de Black Friday sale. Het kan maar zo zijn dat jouw parfum daar tussen zit.

Bekijk populaire links

Dit verschilt per leverancier. Maar als je een product koop in de Black Friday periode is de garantie hetzelfde als dat je dat product op een ander tijdstip zou kopen. Of je het product kan retourneren is een ander verhaal. Dan is het retourbeleid van de winkel waar je het product gekocht hebt van kracht.

Bekijk populaire links

Omdat Black Friday een grote drukte met zich mee brengt kan het inderdaad zo zijn dat uw gekochte product wat langer onderweg is. Meestal staat dit ook wel aangegeven op de website of in de winkel. Houd hier dus rekening mee.

Bekijk populaire links

25. Waar kan ik terecht met een klacht tijdens Black Friday?

Ben je niet tevreden over jouw product of heb je een klacht of vraag? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van de winkel waar je jouw aankoop hebt gedaan. Let op; Kijk altijd voordat je een aankoop doet naar de garantie van een product, dit kan namelijk per webshop verschillen. 

Bekijk populaire links

26. Kan ik met iDeal betalen tijdens Black Friday?

Ja dat kan. Als je online iets koopt kan je vrijwel altijd betalen met iDeal. Dit is de meest veilige methode om je online aankoop af te rekenen. Dit is tevens ook de snelste manier. De werking van iDeal verschilt per bank maar is zo gemaakt dat iedereen er mee uit de voeten kan.

Bekijk populaire links

Black Friday Samsung WW90J5426FW Eco Bubble Wasmachine Aanbieding Korting Alle Black Friday aanbiedingen op één site
Black Friday Wasmachine

27. Hoeveel producten mag je kopen tijdens Black Friday?

Dat is helemaal aan jou! Je mag zoveel shoppen als je wilt met Black Friday. Shop ‘till you drop. Sommige betalingsmethoden hebben echter wel een limiet. Je kan bijvoorbeeld niet 100 Playstations kopen met de optie om achteraf te betalen.

Bekijk populaire links

Black Friday Parajumpers kleding Aanbieding Korting Alle Black Friday aanbiedingen op één site
Black Friday Kleding

28. Worden Black Friday producten uiteindelijk nog goedkoper?

Het is zeker mogelijk dat de al afgeprijsde producten nog een stukje goedkoper worden. Vaak is dit aan het eind van de Black Friday periode. Winkeliers willen dan nog 1 keer stunten en doen bijvoorbeeld een “Black Friday Finale” met alles voor 50% korting. Het enige nadeel is dat je dit niet van tevoren kan weten.

Bekijk populaire links

Nee. Aan een uitverkoop zijn altijd regels verbonden. Een regel die je bijna altijd tegenkomt is dat de korting alleen geldt tijdens de kortingsperiode. Je kan het natuurlijk proberen om het verschil terug te krijgen. Een enkeling lukt dit af en toe.

Bekijk populaire links

Dit is zeer aannemelijk. Met Black Friday is het misschien nog wel drukker dan met een normale Sale periode. Dit omdat veel mensen meteen gebruik maken van het feit dat ze ook Kerst- en Sinterklaas inkopen kunnen doen. Dit scheelt een hoop centen in de toch al dure decembermaand.

Bekijk populaire links

In iedere grote stad kan je uiteraard terecht om goed te shoppen. Het maakt natuurlijk ook niet echt uit als je al weet waar je naar op zoek gaat. Maar als je dan toch een lekker dagje wilt gaan winkelen hebben we toch een paar aanraders. Steden zoals Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn altijd erg leuk om heen te gaan.

Bekijk populaire links

Jazeker. De producten van Apple staan voor kwaliteit en kunnen in ieder vakgebied toegepast worden. Het nadeel van Apple producten is dat iedereen weet dat er een prijskaartje aan hangt. Het is daarom juist aantrekkelijk om bijvoorbeeld een Macbook te kopen als deze zijn afgeprijsd met de Black Friday Sale.

Bekijk populaire links

De smartphones van Apple zijn nou typisch van die producten die erg lang hun waarde behouden. Je zult niet snel een prijsreductie zien op het nieuwste model. Maar dit geldt natuurlijk niet voor de oudere iPhones en de refurbished modellen.

Bekijk populaire links

34. Hoeveel winkels doen er mee met Black Friday?

Met de steeds groter wordende populariteit van Black Friday doen er ook steeds meer winkels mee. De exacte cijfers hebben wij niet maar we kunnen je vertellen dat dit er ontzettend veel zijn. En het worden er ieder jaar meer. Door het grote succes wil niemand achter blijven.

Bekijk populaire links

35. Worden er oude producten verkocht tijdens Black Friday?

Black Friday wordt van oudsher gebruikt door winkelier om van hun zomercollectie af te komen. Het is dan ook vaak het geval dat de oudere producten is de Sale gaan. Er moet ruimte gecreëerd worden voor de nieuwe wintercollecties. Er worden ook nieuwe producten met korting aangeboden, dat is zeker waar. Maar het zijn toch vaak de restanten waar me gestunt wordt.

Bekijk populaire links

36. Zijn winkels verplicht om mee te doen met Black Friday?

Nee. Iedere winkel mag zelf bepalen of ie meedoet met Black Friday. Het zou natuurlijk een beetje gek zijn als je hiertoe gedwongen zou worden. Ook mogen de winkeliers zelf hun prijzen bepalen. Dus het kan nogal een zoektocht zijn naar de beste koopjes. Daarom hebben wij dat alvast voor je gedaan.

Bekijk populaire links

Het ligt eraan bij welke firma je je product besteld hebt. Winkels hebben een samenwerking met een bepaalde pakketvervoerder. Als dit PostNL is dan kan je het laten bezorgen bij een PostNL punt. Als dit DHL of DPD is dan zijn hier weer andere regels aan verbonden. Dit wordt op de website van de winkelier verder toegelicht.

Bekijk populaire links

We zouden allemaal wel anders willen maar het is maar 1 keer in het jaar Black Friday. Black Friday valt altijd de dag na Thanksgiving en is populair vanwege de mooi aanbiedingen. Online en in de winkel. Houd onze website in de gaten voor de beste online deals.

Bekijk populaire links

Cyber Monday is de maandag die volgt op Black Friday. Het is een beetje een verouderd fenomeen maar Black Friday was vroeger meer bedoeld voor de fysieke winkel waarop vervolgens de maandag erna online werd gestunt met prijzen. Dit is al lang niet meer zo. Nu beginnen alle winkels grotendeels tegelijk met de Black Friday periode.

Bekijk populaire links

Dit ligt een beetje aan tot wanneer het relevant is. De week om Black Friday heen is het natuurlijk relevant om daarop de adverteren. Je gaat natuurlijk niet half juni een Black Friday uitverkoop houden. Doorgaan duurt de periode een week en wordt altijd rondom Thanksgiving gouden in november.

Bekijk populaire links

Black Friday valt altijd op dezelfde dag. Dit is de dag na Thanksgiving. De datum is wel ieder jaar anders. In 2018 kan men op koopjesjacht op vrijdag 29 november. De uitverkoop periode duurt meestal wat langer. Deze duurt doorgaans een paar dagen om Black Friday heen.

Bekijk populaire links

42. Een wasmachine kopen tijdens Black Friday, is dat goedkoper?

Ja vaak wel. Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat voor wasmachine je koopt. Je kunt altijd kiezen voor de modellen die niet in de uitverkoop gaan. Maar wil je echt besparen dan is het verstandig om de Black Friday deals op wasmachines op te zoeken.

Bekijk populaire links

43. Is de Xbox ook met korting te koop tijdens Black Friday?

Hoogstwaarschijnlijk wel. Je kunt net als vele andere game consoles ook de Xbox met korting scoren tijdens Black Friday. Sommige winkels kiezen ervoor om dit niet te doen. Sommige winkels stunten zelfs met console bundels. Dan heb je een Xbox en een spel voor een spotprijs.

Bekijk populaire links

Nike-Air-Max-90-Sneaker-Groen
Black Friday Schoenen

44. Zijn schoenen goedkoper tijdens Black Friday?

Je doet er verstandig aan om schoenen te kopen tijdens Black Friday. Veel schoenen winkels grijpen deze kans aan om hun zomercollectie voor een lagere prijs aan te bieden. Neem nou Donelli. Hier vindt u de mooiste deals op het gebied van dames, heren, en kinderschoenen.

Bekijk populaire links

Black Friday Xbox one X electronica Aanbieding Korting Alle Black Friday aanbiedingen op één site
Black Friday Xbox One X

45. Er wordt gevraagd om mijn bankgegevens tijdens Black Friday, moet ik deze geven?

Als je een online aankoop doet tijdens Black Friday kun je het beste met iDeal of creditcard betalen. Geef nooit jouw bankgegevens aan een vreemde. Of het nu via de mail of telefoon is. Controleer ook altijd of een webshop is voorzien van een keurmerk.

Bekijk populaire links

Ben je op zoek naar iets specifieks of wil je gewoon even lekker rondkijken? Wat de beste winkel is om te bezoeken tijdens Black Friday ligt natuurlijk helemaal aan waar u naar op zoek bent. Op blackfridaydiscounts.nl vindt u in ieder geval de beste deals op 1 plek.

Bekijk populaire links

In de meeste gevallen wel. Het zou een beetje gek zijn als u als klant achteraf zelf nog moet uitrekenen hoeveel er van de prijs af gaat. Bovendien is het voor een winkelier niet handig om te adverteren met een prijs zonder korting. U kunt er rustig vanuit gaan dat de prijzen inclusief korting zijn.

Bekijk populaire links

Dit ligt aan de winkel zelf. Iedere ondernemer mag zelf bepalen welke merken er in de uitverkoop gaan. Sommige winkels prijzen hun gehele collectie af tijdens Black Friday. Anderen doen alleen de oude collectie in de uitverkoop.

Bekijk populaire links

In de meeste gevallen kunt u inderdaad gewoon met creditcard betalen. Echter in veel fysieke winkels wordt dit tegengehouden. Bij online aankopen kunt u vrijwel altijd een creditcard gebruiken. Let wel goed op dat vaak niet alle soorten creditcards worden geaccepteerd.

Bekijk populaire links

U kunt op enorm veel verschillende plekken terecht voor het kopen van een televisie tijdens Black Friday. Neem bijvoorbeeld de aanbiedingen van Coolblue en Mediamarkt. Hier is behalve televisies nog veel meer  elektronica te koop.

Bekijk populaire links

51. Is de klantenservice bereikbaar tijdens Black Friday?

U kunt gewoon terecht bij de klantenservice van het bedrijf waar u naar op zoek bent. Houdt er wel rekening mee dat de wachttijden langer kunnen zijn tijdens Black Friday vanwege de grote drukte. Wij adviseren dan ook altijd om tussen 10:00 en 12:00 te bellen, mailen of chatten.

Bekijk populaire links

52. Kan ik ook later producten kopen met Black Friday kortingen?

Tijdens Black Friday kunt u binnen een vooraf vastgestelde periode producten met korting kopen. Buiten deze periode gelden deze kortingen niet meer of zijn de producten blijven in prijs verlaagd. De klant dient zich aan deze periode te houden.

Bekijk populaire links

53. Welke landen doen er nog meer mee met Black Friday?

Dit verschilt. Omdat het fenomeen Black Friday steeds populairder wordt haken steeds met landen in op de hype. Het is niet precies te zeggen hoeveel landen er meedoen maar wel weten we dat het er ieder jaar meer worden. Populaire omliggende landen die mee doen zijn bijvoorbeeld: Duitsland, België en Frankrijk. 

Bekijk populaire links

In de meeste gevallen kan dit ja. Vandaag de dag geven vrijwel alle webshops de mogelijkheid om zelf uw afleveradres in te voeren. U kunt dus zelf bepalen waar uw aankoop geleverd wordt. Zorg er wel altijd voor dat er iemand aanwezig op het adres om vertraging te voorkomen.

Bekijk populaire links

Was u niet thuis terwijl de bezorger bij u voor de deur stond? Geen probleem. In de meeste gevallen komt de bezorger de volgende dag nog een keer. Het kan ook zijn dat het pakketje bij de buren is afgeleverd of dat deze is klaargelegd voor afhalen bij een afhaalpunt.

Bekijk populaire links

Er zijn in veel categorieën hoge kortingen te vinden met Black Friday. De categorie boeken is een erg populaire categorie. Het is dan ook heel goed mogelijk dat uw favoriete boekenwinkel een Black Friday assortiment heeft klaar liggen.

Bekijk populaire links

Bij de meeste winkels kunt u uw online gekochte artikelen ook in de fysieke winkel ruilen of retourneren. Neem voordat u iets wilt retourneren altijd contact op met de desbetreffende winkel om zo misverstanden te voorkomen.

Bekijk populaire links

U kunt ervoor kiezen om uw pakketje thuis te laten bezorgen. Bij veel winkels heeft u ook de mogelijkheid op voor een zaterdag levering te kiezen. Staat dit niet aangegeven dan biedt de winkel deze optie niet aan.

Bekijk populaire links

59. Ontvang ik een track en trace code bij mijn bestelling tijdens Black Friday?

Als u online iets besteld en het kan niet door de brievenbus dan krijgt u altijd een Track & Trace code toegestuurd. Hiermee kunt u precies zien op welke dag en in welk tijdvak uw bestelling geleverd wordt. In de meeste gevallen ontvangt u deze code op het door u aangegeven email adres.

Bekijk populaire links

60. Geldt mijn giftcard of kortingscode tijdens Black Friday?

Dit is helemaal aan de winkel zelf. Winkelier mogen er zelf voor kiezen om tijdens een kortingsperiode wel of geen tegoedbonnen te accepteren op de afgeprijsde collectie. Vaak kunt u deze gewoon verzilveren.

Bekijk populaire links

Black Friday Iphone X telefoon Aanbieding Korting Alle Black Friday aanbiedingen op één site
Black Friday Iphone X

61. Mijn tijdens Black Friday bestelde pakketje is kwijt, wat nu?

Neem dan contact op met de klantenservice van de winkel waar u uw artikel gekocht heeft. Zij nemen voor u contact op met de pakketvervoerder om te kijken wat er aan de hand is met uw pakket. Kunt u echt niet wachten? Neem dan zelf direct contact op met de pakketvervoerder, in sommige gevallen werkt dit sneller.

Bekijk populaire links

Black Friday Parfum Chanel N°5 L'EAU parfum Aanbieding Korting Alle Black Friday aanbiedingen op één site
Black Friday Parfum

62. De webshop is traag tijdens Black Friday, hoe kan dit?

Als er teveel mensen tegelijk een website bezoeken kan het zijn dat deze langzamer reageert of zelfs helemaal uit de lucht gaat. Tijdens Black Friday is het altijd drukken online en moet u hier dus rekening mee houden. Vooral tijdens de eerste uren.

Bekijk populaire links

Dit is altijd een moeilijk vraagstuk. Het ligt er natuurlijk aan of er sprake is van een defect vanuit de fabrikant of vanuit de klant. Overleg dit altijd met de partij waar u het product gekocht heeft om zo tot een passende oplossing te komen.

Bekijk populaire links

Het voordeel om te shoppen tijdens Black Friday is heel simpel. Voordeel. Als u al langer een mooi product op het oog heeft kunt u deze het beste met korting scoren met deze sale periode.

Bekijk populaire links

De kortingen kunnen verschillen van elkaar. Met kerst zijn er weer andere producten in de uitverkoop dan met Black Friday. Veel mensen doen hun kerstinkopen tijdens Black Friday. Dus houdt onze website goed in de gaten voor de beste Black Friday deals.

Bekijk populaire links

Vaak is het tijdens de uitverkoop periode aanzienlijk drukker in de winkels. Kies dan ook een goed moment om uw pakket op te halen in de winkel. Als u uw pakket na het werk om 18:00 uur gaat ophalen is de kans groot dat het drukker is dan dat u dit om 15:00 doet.

Bekijk populaire links

Bol.com is een van de winkels die er al vroeg bij was. Zoals veel ander Nederlandse winkel doet Bol.com ook mee met de Black Friday hype. Hier vindt u vele aanbiedingen in vele verschillende categorieën.

Bekijk populaire links

68. Kan ik vanuit het buitenland ook shoppen tijdens Black Friday?

Als de desbetreffende webshop of winkel het toelaat mag u uw aankopen ook in het buitenland laten bezorgen. Vaak duurt een bezorging dan wel iets langer dan normaal. Houdt hier rekening mee. Uiteraard is het ook mogelijk om uw bestelling bij een bekende in Nederland te laten bezorgen.

Bekijk populaire links

69. Wat zijn de grootste winkels die mee doen met Black Friday?

Er doen ontzettend veel winkels mee met de Black Friday. Wat precies de grootste zijn durven wij niet te zeggen maar in Nederland doen Bol.co, Coolblue en de Bijenkorf behoren daar zeker bij.

Bekijk populaire links

70. Zijn er ook huis en tuinproducten te koop tijdens Black Friday?

Ook voor de groene vingers kunt u terecht bij Blackfridaydiscounts.nl. Veel winkels die ook tuinartikelen verkopen zoals bouwmarkten doen mee met Black Friday. Sla uw slag en houdt onze website scherp in de gaten.

Bekijk populaire links

De beste winkels om aanbiedingen te shoppen op Black Friday vindt u natuurlijk op Blackfridaydiscounts.nl! Hier kunt u overzichtelijk en snel terecht voor de mooiste aanbiedingen bij de meest uiteenlopende winkels.

Bekijk populaire links

Uit ervaring weten wij dat een klantenservice meestal het drukst is rond openingstijd en na 17:00 uur. Dit is wanneer de mensen wakker worden en wanneer men vanuit werk naar huis gaat. Houdt hier dus rekening mee. De meest gunstigste tijd is dan ook tussen 10:00 en 12:00.

Bekijk populaire links

De prijzen kunnen nogal verschillen met Black Friday. De ene winkel houdt zijn prijzen de gehele periode even laag, terwijl de ander nog een keer wil stunten en tegen het eind van Black Friday nog een extra korting geeft. Het hangt dus af van de winkelier.

Bekijk populaire links

Mocht u nog kerstinkopen willen doen dan is Black Friday de meest geschikte periode voor u. De prijzen zijn dan over het algemeen het laagst en u komt met de kerst niet voor verassingen te staan. Ziet u iets leuks? Laat het dan niet liggen!

Bekijk populaire links

U kunt dit altijd overleggen met de desbetreffende winkels. Veel winkeliers zijn in zulke gevallen coulant en willen u compenseren in prijs. Let wel op dat niet alle winkels hieraan mee zullen werken.

Bekijk populaire links

76. Kan ik onderhandelen over de prijs tijdens Black Friday?

Onderhandelen over de prijs kan altijd. Echter is het niet gebruikelijk. In ieder geval in Nederland niet. Winkeliers in Nederland dienen zich aan een adviesprijs te houden vanuit de leverancier om zo de markt gezond te houden. Tijdens afprijzingen kunt u het proberen, maar vaak staan deze prijzen vast.

Bekijk populaire links

77. Mag ik Black Friday producten doorverkopen?

Alles dat u gekocht heeft mag u zelf doorverkopen. Kanalen als marktplaats zijn hier de ideale plek voor. In een heel enkel geval wordt er bij de verkoop afgesproken dat er niet doorverkocht mag worden maar dan gaat het om hele speciale producten zoals concertkaatjes etc.

Bekijk populaire links

Black Friday Sieraden Aanbieding Korting Alle Black Friday aanbiedingen op één site
Black Friday Sieraden

78. Product besteld met Black Friday maar niet meer op voorraad, wat nu?

Als u na een aankoop te horen krijgt dat het product niet meer leverbaar is dan krijgt u altijd uw geld terug. Dat is uw recht. De winkelier zal u hiervan op de hoogte brengen. Het kan gebeuren in drukke tijden dat er kleine foutjes ontstaan in de voorraad.

Bekijk populaire links

Black Friday Ipad tablet Aanbieding Korting Alle Black Friday aanbiedingen op één site
Black Friday Apple Ipad

79. Waar kan ik het beste kleding kopen tijdens Black Friday?

Voor de beste kledingdeals met Black Friday kortingen kunt u uiteraard het beste Blackfridaydiscounts.nl in de gaten houden. Hier vindt u mooie aanbiedingen bij winkels zoals de Bijenkorf en Wehkamp.

Bekijk populaire links

Soms wel, soms niet. Het is vaak gebruikelijk dat winkels artikelen in de uitverkoop niet om ruilen. Er bestaan echter ook winkels die dit wel accepteren. Dit zijn meestal de grotere concerns. Is er iets niet duidelijk over het retourbeleid, dan kunt u het beste (van te voren) contact opnemen met de klantenservice van de winkel.

Bekijk populaire links

Nee. Voor garantie moet u altijd bij de winkel zijn waar u het product heeft gekocht. Zij gaan op hun beurt weer na bij de leverancier of het product onder de garantie valt of dat ze zelf de garantie verlengen in uw voordeel.

Bekijk populaire links

Onderhandelen kan altijd. Echter is dit in Nederland niet echt gebruikelijk om te doen. U kunt het altijd proberen en wie weet werkt de winkelier mee maar wij adviseren u hier niet vanuit te gaan.

Bekijk populaire links

Het ligt eraan wat voor regels er bij de winkelier van kracht zijn op de Black Friday collectie. Wilt u het zeker weten? Neem dan contact op met de klantenservice van de winkel. Vaak worden dergelijke service opties tijdens enorme druktes uit gezet.

Bekijk populaire links

Oh jee! In de meeste gevallen is dit geen probleem. Neem zo spoedig mogelijk contact op met de winkel waarbij u het product gekocht heeft. Zij zullen met u in overleg voor een passende oplossing. Zorg er wel voor dat je tijdens deze drukke periode gelijk belt naar de winkel, voordat jouw product niet meer verkrijgbaar is.

Bekijk populaire links

85. Ik heb tijdens Black Friday een product besteld maar niet ontvangen, wat moet ik doen?

Als dit bij u het geval is dan adviseren wij zo snel mogelijk contact op te nemen met de winkel waarbij u het niet ontvangen product gekocht heeft. Zij kunnen op hun beurt weer bij de pakketvervoerder nagaan wat er aan de hand is met uw bestelling. U kunt ook zelf bellen naar de pakketvervoerder om extra druk uit te oefenen op het terug vinden van uw pakketje.

Bekijk populaire links

86. Hoe kan ik het beste mijn Black Friday product retourneren?

Dit doet u het beste door het product ongebruikt en in originele verpakking te retourneren. Check ook altijd het retourbeleid van de winkel voordat u iets terugstuurt. Dit kan namelijk nogal verschillen per winkel.

Bekijk populaire links

82. Ik heb een product besteld met black Friday maar ik ben niet thuis, wat kan ik het beste doen?

Geen paniek. Als u niet thuis bent komt de bezorger de volgende dag gewoon weer. Bent u te vaak niet thuis. Dan wordt het pakket neergelegd bij een afhaalpunt bij u in de buurt. U ontvangt hierover in de meeste gevallen een briefje of email.

Bekijk populaire links

Als u de bezorger verdenkt van verduistering van uw bestelling neem dan onmiddellijk contact op met de winkel waar u het product gekocht heeft en met de pakketdienst. Zij zulle onmiddellijk een onderzoek starten.

Bekijk populaire links

Laptops zijn van die producten die ideaal zijn om te kopen tijdens Black Friday. Het is een zeer gewild product met een zeer grote keuze. Dus bent u toe aan een nieuwe laptop? Bekijk dan snel onze deelnemende winkels in electronica bij  categorieën.

Bekijk populaire links

In principe kan dit geen kwaad. U dient wel een geldig adres in te voeren zodat het pakket zonder problemen afgeleverd kan worden. Check ook altijd of een webshop voorzien is van een keurmerk voor een extra veilige aankoop. Mocht het een optie zijn dan raden wij altijd aan uw buitenlandse bestelling verzekerd op te laten sturen.

Bekijk populaire links

Sommige winkel gaan rustig door met het geven van korting als de Black Friday periode is afgelopen. Het vloeit namelijk mooi over in de sinterklaas en kerstperiode. We kunnen niet precies zeggen wanneer maar rond kerst zijn er altijd veel aanbiedingen te vinden.

Bekijk populaire links

Na een jaar zijn voor de meeste producten de retourneerperiodes wel verlopen. Op veel producten die u met korting koopt zit vaak 14 dagen bedenktermijn.  Mocht u toch iets willen retourneren check dit dan altijd goed bij de winkel waar u het product gekocht heeft.

Bekijk populaire links

93. Ik kan tijdens Black Friday niet voor de optie achteraf betalen kiezen, waarom is dit?

In deze drukke periode kan het zijn dat winkeliers hun betalingsmethoden aanpassen. Een optie die dan vaak geschrapt wordt is het achter afbetalen. Dit komt onder andere omdat achteraf betalen extra kosten met zich meebrengt voor de winkels.

Bekijk populaire links

94. Krijg ik de verzendkosten vergoed als ik een product retourneer tijdens Black Friday?

Dit verschilt per winkel. Een winkelier kan ervoor kiezen om de klant een gratis retourlabel mee te sturen, maar dit is niet verplicht. Vaak wordt het duidelijk aangegeven onder het kopje retourneren of retourskosten worden vergoed of niet.

Bekijk populaire links

Black Friday Sonos Play:1 electronica Aanbieding Korting Alle Black Friday aanbiedingen op één site
Black Friday Sonos Play:1

95. Ik heb een vraag over een product tijdens Black Friday, waar kan ik terecht?

Voor vragen en antwoorden over de Black Friday uitverkoop kunt u terecht bij de klantenservice van de desbetreffende winkel. Deze zijn over het algemeen via de telefoon of per mail bereikbaar. Houdt rekening met langere wachttijden.

Bekijk populaire links

Black Friday Tommy Hilfiger kleding Aanbieding Korting Alle Black Friday aanbiedingen op één site
Black Friday Kleding

96. Kan ik een product retourneren zonder originele verpakking tijdens Black Friday?

Dit hangt af van het retourbeleid van de winkel waar u het product besteld heeft. Is het product defect gegaan door een fabrieksfout en heeft u de verpakking niet meer? Dan is dit uiteraard geen probleem. Wilt u het product omruilen zonder verpakking is dit in de meeste gevallen niet mogelijk.

Bekijk populaire links

Op de producten die u via marktplaats koopt gelden de regels van marktplaats. Er zijn ook bedrijven actief op marktplaats. U geniet dan de garantie die dat bedrijf biedt. Koopt u van een particulier dan heeft u geen garantie.

Bekijk populaire links

Dit is bij de meeste winkels 14 dagen. Het kan per product verschillen. Bij een wasmachine of koelkast is het aannemelijk dat u langer de tijd nodig heeft om een product goed te kunnen beoordeelden. De bedenktijd wijkt dan vaak af de gebruikelijke 14 dagen. Grotere speler hebben vaak een langere bedenktermijn. Liever langer de tijd? Zoek dan vooraf naar de winkel met de langste bedenktijd.

Bekijk populaire links

Ja! Er zijn door het jaar meerdere sale periodes, maar Black Friday is van oudsher de ideale periode om alvast de kerstinkopen te doen. Dus heeft u cadeaus voor anderen en uzelf nodig? Houd onze website dan scherp in de gaten en mis niks van de beste Black Friday deals.

Bekijk populaire links

Ja dat kan. Bij vrijwel alle webshops is het ook mogelijk om via een mobiele telefoon een bestelling te plaatsen. In veel gevallen is dit nog veiliger dan een normale computer. De webshops van tegenwoordig zijn zo ingericht om een mobiele gebruiker de optimale online ervaring te bieden.

Bekijk populaire links